Voetreflextherapie
Voetreflextherapie, ook wel voetreflexologie of voetzonereflextherapie genoemd, gaat uit van de gedachte dat de mens een eenheid is van lichaam en geest, het holistische mensbeeld.
Als lichaam en geest in harmonie zijn, ervaren wij dit als gezondheid. Bij een verstoring van het evenwicht, spreken wij van ziekte. Ieder mens is uniek, en bij ieder mens zal zich derhalve een verstoring van het evenwicht anders uiten.
Mogelijke verschijnselen zijn b.v.
hoofdpijn, algehele vermoeidheid, rugklachten, ontregeld spijsverteringsstelsel, depressiviteit.
Dit kunnen voorboden zijn van meer ernstige aandoeningen.

Voetreflextherapie creŽert ontspanning en helpt zodoende de harmonie tussen lichaam en geest weer in evenwicht te brengen.
Het is een veilige methode, die niet alleen naar de klachten (de symptomen van de verstoring) kijkt, maar probeert de oorzaak die er achter zit te ontdekken.
Zij helpt inzicht te krijgen in welk gebied de onbalans zich manifesteert.

Een reflexzone komt overeen met (reflecteert in) een ander deel van het lichaam. Op het menselijk lichaam bevinden zich talrijke reflexzones, onder anderen op de handen, oren, rug en natuurlijk de voeten.
De basis voor voetreflextherapie is de afspiegeling van het totale lichaam op de voeten.
Met andere woorden: alle organen, botten zenuwen en weefsels in het lichaam hebben een reflexgebied of reflexpunt op de voeten.

Wat doet voetreflextherapie?

Voetreflextherapie is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexzones en reflexpunten op de voeten om zodoende in de corresponderende lichaamsdelen reacties op te wekken.
Deze therapievorm activeert en ondersteunt het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellend vermogen.

Een kort overzicht van wat voetreflextherapie doet:

* creŽert algehele ontspanning en welbevinden.
* stimuleert de bloedcirculatie.
* bevordert de zuurstof- en voedingsstofvoorziening alsmede de afvoer van afvalstoffen.
* verbetert de zenuw- en hormoonfuncties.

De voetreflexbehandeling

De behandeling gebeurt met de handen en zonder hulpmiddelen. Tijdens de behandeling kan duidelijk worden in welke gebieden het evenwicht verstoord is door het ontstaan van prikkels, pijn, jeuk, transpiratie of kleurverschil.
De plaats waar dit gebeurt, geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel uit balans is. Door die plekken wat langer te behandelen, wordt het evenwicht in het daarmee overeenkomende orgaan of lichaamsdeel herstelt.
In het algemeen geldt: hoe gevoeliger een gebied is hoe meer aandacht dat gebied nodig heeft. Die gevoeligheid is voor iedereen anders en kan per keer verschillen.
Het kan zijn dat de gevoeligheid met elke behandeling toeneemt.
De druk zal altijd aangepast worden aan de situatie op dat moment. Beide voeten worden altijd geheel behandeld (het lichaam is immers een geheel), daardoor krijgt het lichaam de kans zijn evenwicht te hervinden.

Een voetreflexbehandeling is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode van behandelen.           HOME

        SERVICES

        MASSAGES

      CATALOGUE

     VOETREFLEX

       CONTACTS

       REIKI

Voetreflextherapie


Home   |   Massages   |   Magnetiseren   |  Voetreflex   |  Contact  |  Reiki   |  Kosten   |  Links   |  Copyright ©